Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Skoro już dzielimy się swoją twórczością, to zdecydowałam się dodać coś o siebie. Tak więc... piszę. Tworze od dobrej dekady i to już w zasadzie nie tyle hobby, co moja miłość. Przez lata trochę się tego nazbierało, począwszy od fan fiction, po moje autorskie twory. A że mało kiedy potrafię pisać krótko, to w większości wyszły mi tego całe serie po kilka ksiąg.
Wszystkie moje tworki można znaleźć na blogu autorskim, o tutaj: KLIK.
Co jeszcze? Tworze głównie horrory i dark fantasy, a więc wszystko co wampirystyczne, anielskie, demoniczne i nadnaturalne, zwłaszcza że takie klimaty są baaardzo inspirujące i zawsze coś nowego da się z nich wyciągnąć.
Poniżej mała próbka, w większości teksty, które publikuję aktualnie, chociaż przez lata nazbierało się tego więcej (a część wciąż czeka na swoją kolej). ^^
BLANK DREAM
„Będę nazywał cię aniołem… Moją Angel” – słyszy zaraz po przebudzeniu. Nie ma pojęcia, gdzie jest, chociaż czuje, że świat, który znała kiedyś, wyglądał zupełnie inaczej. Pozbawiona wspomnień, zdana na opiekę oraz zapewnienia tajemniczego Shadow'a, próbuje odnaleźć się w świecie wiecznej nocy, w którym nigdy nie nadchodzi poranek.
Angel wie o sobie tylko tyle, że umarła – i że własnoręcznie zakończyła swoje życie. Z czasem zapomnienie staje się zbyt uciążliwe, a dziewczyna coraz mniej ufa swojemu towarzyszowi. Zdeterminowana, decyduje się za wszelką cenę rozwikłać tajemnicę własnej śmierci.
FOREVER YOU SAID
Autorska trylogia – długo wyczekiwany i dopieszczany debiut w kwestii historii od podstaw tworzonych przeze mnie.
Decyzja o powrocie do rodzinnego Haven była jedną z najtrudniejszych dla Eveline. Dziewczyna po latach od tragedii, która dotknęła ją i jej rodzinę, postanawia osiedlić się w odziedziczonej w spadku rezydencji i zmierzyć się z przeszłością, która kładła się cieniem na całe jej dotychczasowe życie. Już sama perspektywa zamieszkania w domu, który wzbudza w niej tak bolesne dla niej wspomnienia, jest trudna, a to zaledwie zalążek nadchodzącego koszmaru.
LIGHT IN THE DARKNESS
Całe dotychczasowe życie Alyssy w jednej chwili ulega zmianie. Kiedy idealnie zapowiadająca się randka zamienia się w piekło, a młoda studentka dziennikarstwa spotyka na swojej drodze tajemniczego Carlosa, który – co prawda – ratuje ją z rąk wampirów, ale w efekcie czyni jedną z nich, już nic nigdy nie będzie takie samo. Co więcej, Alyssa szybko przekonuje się, że wcale nie stała się krwiożerczą istotą, ale… czymś pomiędzy, zawieszona na pograniczu świata żywych i umarłych.
Pozostawiona sama sobie, dręczona dziwnymi snami, które nawiedzały ją jeszcze przed przemianą, a w których zawsze zapada się pustkę, zapatrzona w parę lśniących, błękitnych oczu, próbuje poradzić sobie w świecie i z mocami, które są jej obce.
LOST IN THE TIME
Długa, wielowątkowa historia na podstawie sagi „Zmierzch” autorstwa Stephanie Meyer. Akcja rozgrywa się kilka lat po wydarzeniach z ostatniej części tetralogii.
Świat Renesmee staje do góry nogami, gdy tajemniczy wampir rozpoczyna polowanie. Pośród nieśmiertelnych niezwykłe zdolności nie są niespodzianką, ale co by było, gdyby zakrzywiona została nie tylko rzeczywistość snu, ale też… czasoprzestrzeń? Przeniesienie do dwudziestego wieku to zaledwie początek szaleństwa z którym nagle musi zmierzyć się Nessie, zaś każda kolejna decyzja może zaważyć o tym, jak potoczy się przyszłość…
HER FINAL DESTINATION
Damien jest zauroczy Liv od chwili, w której zobaczył ją po raz pierwszy. Dręczony przez wspomnienia i zaniepokojony perspektywą obdarzenia jakiejkolwiek kobiety silniejszym uczuciem, długo waha się nad podjęciem decyzji o zbliżeniu do dziewczyny. Bardzo szybko okazuje się, że przeznaczeniu nie da się uciec i że to bywa aż nadto przewrotne – zresztą tak jak i przeszłość, która nigdy nie daje o sobie zapomnieć.
Pozornie niewinny związek ciągnie ze sobą konsekwencje, których żadne z nich nigdy by się nie spodziewało. Coś budzi się do życia – uśpione zło, które tylko czekało na okazję, żeby po latach ciszy zaatakować ponownie i tym razem być może zrównać dotychczas spokojne miasteczko z ziemią...
It's not the scream that gives you power.
All the scream does is help drown out the noise,
allowing you to hear what you really need to.
Muszę kiedyś znaleźć chwilę i przeczytać.
Szkolny FATAL ERROR, w JEDYNYM tego słowa znaczeniu.
Rozpoczęła swą zemstę. (BARDZO SKUTECZNIE)
Strony: 1